איך בוחרים מערכת קולנוע

איך לבחור נכון ?

שישה מרכיבי בסיס דרושים כדי ליצור מערכת קולנוע ביתי – רסיבר, מקרן, מסך, צג, DVD ורמקולים. לאלה אפשר להוסיף מספר כמעט בלתי מוגבל של תוספות, החל מאביזרי חיבור לנגן ה-mp3, למחשב קולנוע ביתי ולרשת אלחוטית – וכלה באביזרי ריהוט ועיצוב לחדר שישפרו את החוויה. מערכת קולנוע ביתית צריכה להיות מסוגלת להפיק את מרבית התדרים. כיוון שהרמקולים הקדמיים והסנטר מתקשים בהפקת התדרים הנמוכים, תפקיד הסאב וופר הכרחי על מנת לתפקד כספק הצלילים בטווחים הנמוכים ביותר.

הרסיבר הוא מרכז העצבים של המערכת. הוא מרכז את כלל החיבורים, העיבוד והשליטה של וידאו ואודיו במערך הצפייה וההאזנה. הרמקולים, הצג, המקרן, הממיר, ה-DVD – כולם יתחברו לרסיבר. זו כנראה הסיבה שהמומחים מתייחסים לבחירת המוצר הזה ברצינות תהומית – דהיינו – קנו רסיבר איכותי, או אל תקנו רסיבר בכלל.

 

מילת המפתח הפופולרית ביותר בתחום היא ה-Up Convert (המרה ושיפור) ל-High Definition. "פרוטוקול החיבור הנפוץ כאן הוא HDMI. רסיברים טובים יודעים לעשות Up convert ל-HDMI, וזה אומר שלא משנה איזה סוג של חיבור תחבר לרסיבר – הוא תמיד יוציא את הווידאו ב-HDMI (ברזולוציה גבוהה)"

 

מעבר לכך, כמוצר המרכז את כל מערך החיבורים בקולנוע הביתי – מגוון החיבורים חשוב גם הוא – כך שכדאי לבחור את הרסיבר שמציע את מספר היציאות הרב והאיכותי ביותר.

פונקציות שימושיות נוספות ברסיבר:

 

* Zone 2 – פוקנציה המאפשרת חיבור סט רמקולים נוסף, בחדר אחר (ולעתים גם שליטה עם שלט נוסף) – כך שרסיבר אחד משמש למעשה כשני רסיברים.

* CME – פונקציה המפעילה אלגוריתם הפוך לזה המכווץ שירים לפורמט mp3, ומתיימרת להביא את קבצי ה-mp3 כמעט לאיכותם המקורית וכמובן חיבור לנגנים הניידים.

הגדרות ראשוניות אלו יוכלו לתת לנו כיוון בהיר יותר לגבי סוגי הרמקולים שעליהם עלינו להתמקד.

גודל החלל והאקוסטיקה שלו מהווים שיקול עיקרי בבחירת סוג הרמקולים שצריך לבחור לחדר. באם החדר קטן רמקולים מדפיים לרוב יעשו עבודה מצוינת ואין סיבה להשקיע ברמקולים גדולים וחזקים יותר. חדר בינוני או גדול יכול לפתוח אופציות נוספות לבחירה כמו רמקולים ריצפתיים, רמקולים שקועים או מערכת קולנוע ביתית סראונד הכוללת גם סאב וופר. חשוב מאוד להגדיר גם היכן אנו רוצים למקם את הרמקולים. פה נכנס עניין האקוסטיקה. לכל חדר יש אקוסטיקה שונה שמצריכה טיפול שונה. עלינו לבחור את המיקום הטוב ביותר שיאפשר לרמקולים להוציא את התוצאות הטובות ביותר. רמקולים מדפיים לדוגמא ניתן למקם על סטנד, על מדף או בתלייה. אופציות אלה מאפשרות גמישות במיקום וכך ניתן יהיה לבחון מיקומים שונים להקשיב בכל מיקום היכן הסאונד יוצא בצורה הטובה ביותר וכך להחליט על מיקום סופי. בחירת הרמקולים זה השלב הסופי והחשוב ביותר והוא מצריך אוזן חדה והבנה בכלל המערכת. הרמקולים אינם תלויים רק באיכותם בלבד אלא לכלל המכשירים אליהם הם מחוברים. למשל רמקולים מסויימים דורשים רסיבר אשר מגביר אותם וכמובן הם תלויים גם באיכות המקור המשדר אליו הם מחוברים כמו הטלוויזיה מערכת הסטריאו, פטיפון או כל מקור אחר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי